Fyrværkeri har været en del af menneskets fester i århundreder. Den tidligste kendte brug af fyrværkeri går tilbage til det 7. århundredes Kina, hvor det blev brugt til at skræmme onde ånder væk. Fyrværkeri blev hurtigt en populær måde at fejre særlige lejligheder på, og brugen af fyrværkeri spredte sig til andre dele af Asien og Mellemøsten. I det 13. århundrede blev der også brugt fyrværkeri i Europa. Det første registrerede fyrværkeri i England blev afholdt i 1486, og det menes, at fyrværkeri blev indført i USA af kinesiske immigranter i begyndelsen af 1800-tallet. I dag er fyrværkeri en vigtig del af mange helligdage og fester rundt om i verden. Fra festlighederne den 4. juli til nytårsaftensfester er der ingen bedre måde at give enhver begivenhed et strejf af spænding end med et farverigt pyroteknisk arrangement.

Fyrværkeri i Danmark

Fyrværkeri er lovligt i Danmark og bruges ofte til at fejre særlige lejligheder. Det mest populære tidspunkt at bruge fyrværkeri på er nytårsaften, hvor mange mennesker affyrer det ved midnat. Man kan også finde fyrværkeri ved nogle festivaler og offentlige arrangementer.

Hvis du vil købe fyrværkeri i Danmark, skal du være mindst 18 år gammel. Du kan købe dem i de fleste supermarkeder og dyrehandlere. Sørg for at læse vejledningen grundigt, inden du bruger dem.

Når du bruger fyrværkeri, skal du altid sørge for, at der er masser af åben plads omkring dig. Pas på, at du ikke retter dem mod mennesker eller dyr. Prøv aldrig at tænde et fyrværkeri mere end én gang. Bortskaf brugt fyrværkeri på korrekt vis i en spand med vand. Du kan finde alt hvad du skal bruge hos krudt teltet.

Write A Comment