Den koreanske bilproducent Kia Motors Corporation har en lang og interessant historie. Kia blev grundlagt i 1944 som cykelproducent og gik i sidste ende over til motorcykler og derefter til biler. I dag er Kia den næststørste bilvirksomhed i Sydkorea og er kendt for at producere kvalitetsbiler til overkommelige priser. Her er et kig på højdepunkterne i Kia’s 75-årige historie.

Kias historie begynder i 1944, da virksomheden blev grundlagt som cykelproducent i North Jeolla-provinsen i Sydkorea. Det var først i 1957, at Kia begyndte at producere motorcykler takket være en licensaftale med Honda. I 1962 lancerede Kia sin første originale motorcykelmodel, Comet 125, på markedet.

I 1974 gik Kia ind i bilindustrien med Brisa, en subkompakt bil baseret på Fiat 124. Brisa var ikke en succes, og det var først i 1976, at Kia fik et nyt forsøg på at lave biler med lanceringen af Pride – en baghjulstrukket sedan baseret på Mazda 929-platformen. Pride blev godt modtaget, og den var med til at sætte Kia på landkortet som en velrenommeret bilproducent

I 1982 indgik Kia et partnerskab med Ford Motor Company. Dette partnerskab førte til udviklingen af modeller som Ford Festiva (mærket Kia Pride på nogle markeder) og Ford Aspire (mærket Kia Avella på nogle markeder).

Write A Comment