Snart er der mange nye børn der skal starte i skole. Eller forældre der skal beslutte, hvor deres barn skal gå i skole når den tid kommer. Det kan være et svært valg, at finde ud af, hvilken skole der er den bedste for ens barn.
Man skal tage sig god tid, til at finde ud af, hvilken skolen der passer til ens barn. Det kan være at besøge skolen og booke tid til samtale. Man kan få en rundvisning, så man også ser hvordan skolen ser ud. Hvor mange går der i klassen, og hvilke værdier rummer skolen? En fri grundskole er en selvejende institution, hvor mål og planer i undervisningen løbende kan tilpasses skolens værdigrundlag.
En privatskole er en mulighed for en anden type skole end friskolen. At gå på en friskole kræver at man som forældre er klar til at indgå i et forpligtende fællesskab og deltager aktivt i ens barns skoleliv.

Hvorfor vælge en privat skole?

Når man vælger en fri grundskole kommer man til en samtale hvor man møder inspektøren. Hermed finder man sammen ud af, om en privatskole er det rette valg til ens barn.
Når ens barn går på en friskole, er der visse forpligtelser, man som forældre skal hjælpe med i løbet af året. Det kan være forskellige arrangementer, hvor det forventes at man som forældre deltager aktivt.
Det er vigtigt, at man som forældre finder den rette skole til ens barn. Hvis man søger et godt og forpligtende fælleskab er en friskole et godt bud.
Når der er et godt fællesskab mellem børn og forældre er det ligeledes lettere at kunne håndtere konflikter der kunne opstå undervejs.
Et fællesskab i en privatskole gør det nemmere at snakke sammen, og kunne indgå en anerkendende dialog.
En privatskole kræver fællesskab men vi er også alle afhængige af hinanden. Vi er nødt til at have socialt samvær og være rummelige i dialogen omkring det bedste skoleliv for ens barn.
fri grundskole

Comments are closed.